[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon

Index spelbeschrijvingen

Samenvattend
Positief: grappig thema en spelmechanisme, ook leuk voor kinderen
Negatief: wat erg eenvoudig

Beoordeling

Mollenmania

[ Mollenmania ]

Naam: Mollenmania
Uitgever: Ravensburger
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Ontwerper: Virginia Charves
Tijdsduur: ongeveer 10-15 minuten
Prijs: ongeveer 23 €

Elke speler krijgt een aantal mollen, die op het bovenste bordniveau van de in totaal 4 niveau's worden gezet. De spelers zetten om de beurt een mol op het bord, totdat elke speler zijn mollen geplaatst heeft. Dan begint het eigenlijke spel. Elke speler krijgt 6 ronde fiches, met daarop de cijfers 1, 2 (2 maal), 3 (2 maal) en 4. Deze fiches worden geschud en gedekt neergelegd. De cijfers geven aan hoeveel velden een speler een van zijn mollen moet verplaatsen. De mol mag niet over een andere mol heen gezet worden en de mollen mogen enkel in een rechte lijn verplaatst worden. Als de speler geen enkele mol het aantal aangegeven velden kan verplaatsen (wat nog wel eens gebeurt met 4 zetten), dan vervalt de beurt. Als de fiches op zijn, worden deze geschud, en weer gedekt op tafel gelegd.

De bedoeling is, om zoveel mogelijk van je eigen mollen in de gaten neer te zetten. Er zijn meer mollen dan gaten, en als alle gaten bezet zijn, worden de overtollige mollen van het bord genomen, en wordt voorzichtig het bovenste bordniveau opgetild en weggelegd. De overgebleven mollen staan nu op het volgend niveau, en ook dit keer zijn er minder gaten dan er mollen zijn. Vanaf dit niveau zijn er 'speciale velden'. Wanneer een speler op een speciaal veld een mol neerzet, mag hij meteen nog een fiche omdraaien. Het spel eindigt wanneer alle niveau's afgewerkt zijn, en er 1 mol op het allerlaagste niveau (de Gouden Spade) staat.


Mening

Moelijkheidsgraad
Een uiterst eenvoudig spel.

Speelplezier
Een eenvoudig, maar ontzettend leuk spel, ondanks dat het een kinderspel is. Prima als tussendoortje!

Design en functionaliteit
De doos zelf is in feite het spelbord. In de doos zitten uitsparingen om de verschillende niveau's in te leggen. De molletjes zien er charmant uit.

EINDBEOORDELING: