[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon

Index spelbeschrijvingen

Samenvattend
Positief: handzaam voor op reis, vlot, geschikt voor kinderen
Negatief: erg licht

Beoordeling

Labyrinthe: het kaartspel

[ Labyrinthe ]

Naam: Labyrinthe: het kaartspel
Uitgever: Ravensburger
Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Ontwerper: Max J. Kobbert
Tijdsduur: ongeveer 10-20 minuten
Prijs: ongeveer 9 €

De afdruk op de doos van Labyrinthe komt bekend voor: het lijkt erg op een verkleinde versie van 'De betoverde doolhof'. En precies dat is het ook, maar dan de kaartspelversie ervan. "Wat 999 Games met hun 'Spelgoed van het Jaar' kan (Kolonisten van Catan Kaartspel), kunnen wij ook", moeten ze bij Ravensburger gedacht hebben. Het resultaat is uitstekend.

De spelers moeten schatten verbinden door middel van het aanleggen van kaartjes, die uiteindelijk een telkens veranderend doolhof vormen. Aan het begin van het spel worden de 50 doolhofkaarten (vierkante kaarten met op elke kaart wegen en 2 schatten) geschud en krijgt elke speler 2 kaartjes. Vervolgens worden er 4 kaartjes in een vierkant op tafel gelegd. Dat vierkant is de basis van het doolhof. Vervolgens leggen de spelers om beurten een kaartje uit de hand aan. Weet een speler 2 schatten te verbinden, dan mag hij de schat die hij net verbonden heeft nemen. Voorwaarde is wel, dat het kaartje dat weggehaald wordt, in ieder geval aan een hele zijde met de rest van het doolhof verbonden is. Een hoekstuk pakken mag dus niet. Als een speler met zijn kaart meerdere schatten weet te verbinden, mag hij meerdere kaartjes van de tafel nemen, mits het geen hoekstukken zijn. Na zijn beurt pakt de speler een nieuw kaartje van de aftrekstapel en is de volgende speler aan de beurt. Het spel stopt als het laatste kaartje van de aftrekstapel genomen is, en alle spelers hun kaarten uitgespeeld hebben. Winnaar is degene die de meeste kaartjes heeft weten te verzamelen.


Mening

Moelijkheidsgraad
Een heel simpel spelletje, waarbij je soms toch nog wel even moet nadenken.

Speelplezier
Leuk voor tussendoor, of met kinderen. Wat prettig is, is dat het spel met maximaal 6 personen gespeeld kan worden, in tegenstelling tot 'De betoverde doolhof', wat met maximaal 4 personen te spelen is.

Design en functionaliteit
Klein doosje, dat gemakkelijk mee op reis genomen kan worden.

EINDBEOORDELING: