[ Speljournaal ]
 Home * Reviews * Verslagen * Collectie * Links * Zoeken * Colofon

Index spelbeschrijvingen

Samenvattend
Positief: spelconcept origineel, degelijk materiaal
Negatief: misschien minder leuk voor mensen die niet goed in Memory zijn, maar juist daardoor uitermate geschikt voor kinderen

Beoordeling

Isis & Osiris

[ Isis & Osiris ]

Naam: Isis & Osiris
Uitgever: Spiele aus Timbutu / 999 Games
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Ontwerper: Michael Schacht
Tijdsduur: ongeveer 30 minuten
Prijs: ongeveer 13 €

Isis & Osiris wordt gespeeld op een handzaam speelbord, met 36 vakjes, en een scorestrook aan beide zijkanten van het bord. De regels zijn eenvoudig en kort: elke speler is in het bezit van houten stenen en gedekte Isis-tegels. Het aantal is afhankelijk van het aantal spelers dat meedoet. Op de Isis-tegels staan negatieve en positieve waarden, die liggen tussen -4 en +4. Elke beurt mag een speler kiezen of bij een houten steen in zijn eigen kleur, of een Isis-tegel op het bord legt. Besluit hij een Isis-tegel op het bord te leggen, dan draait hij er 1 om van zijn eigen gedekte stapel, laat die aan de andere spelers zien, en ligt hem vervolgens gedekt (!) op het speelbord.

Wanneer alle velden zijn bezet, is het spel afgelopen en worden de punten geteld. De waarden die horizontaal en verticaal aan de houten stukken grenzen worden opgeteld (bij een negatieve waarde wordt die waarde afgetrokken). De winnaar is de speler met de meeste punten.


Mening

Moelijkheidsgraad
De spelregels zijn eenvoudig, maar het feit het je 'blind' speelt, maakt het een vrij lastig spel.

Speelplezier
Als je slecht bent in het onthouden van de plek waar een bepaald speelstuk ligt, dan is dit een vrij lastig spel. Je speelt immers min of meer blind. In het begin valt het een en ander nog te onthouden, maar naarmate het einde vordert, er weinig lege plakken meer vrij zijn, en je wilt gaan nadenken over je volgende zet, ben je gegarandeerd de helft vergeten. Ik ben zelf niet zo goed in memory-achtige spelletjes, en ik heb dan ook het gevoel dat ik geen grip op het spel kan krijgen. Voor diegenen die wel goed zijn in het onthouden van kaartjes, is dit mogelijk een erg leuk spel. Het spelconcept is in ieder geval apart en origineel.

Design en functionaliteit
Degelijk en compact, met een klein opvouwbaar speelbord, degelijke houten speelstukken en scorestenen, en dikke kartonnen Isis-tegels.

EINDBEOORDELING: